Carnaval 2021 / vrijdag 12 t/m zondag 14 februari 2021

Carnaval werd in 2021 anders dan anders. Door het coronavirus was het niet mogelijk om fysiek carnaval te vieren. Schorbos zou Schorsbos niet zijn als ze niet met een passende oplossing zouden komen. Zo werd het Schorsbos Café geboren.

Dankzij een mooie bijdrage van SOS700 was het mogelijk om heel Schorsbos toch dat carnavalsgevoel te geven. Vanuit een geel-groen-witte studio werd een programma uitgezonden met voor ieder wat wils. De opdracht werd voor ons uitgevoerd door een 3-tal Schijndelse ondernemers: Werken in Oostenrijk (Toon Wouters), EVDS (Edwin van Dinther) en Eventonizer (Harold van Veghel).

Op vrijdag werd er om 17.11 uur afgetrapt met de VriMiBorrelplank. Een gezellige vrijdagmiddagborrel ondersteund met muziek van DJ’s Toon Wouters en Richard Schoenmaker. Gevolgd door schitterende oude beelden van Kolderriek. Terug in de tijd en de meest kolderrieke acts kwamen voorbij. De avond werd afgesloten met een act voor de jeugd: Flikflooien.

Zaterdagochtend was het de beurt aan de jongste jeugd. Fleur Klapdeur en Pjotr-Jan zorgde voor hilariteit in huis met hun programma: Huis op stelten! Ook de papa’s en de mama’s moesten eraan geloven….

De middag stond in het teken van de schorsbosser protocollen. De sleutel werd overgedragen door Burgemeester Van Rooij aan Burgemister Ralph, de proclamatie werd opgelezen door Prins Carlo en de onderscheiding was er voor Horeca Schijndel, om ze een hart onder de riem te steken.

Zaterdagavond was gereserveerd voor een grote Carnavals Muziekbingo onder leiding van de Dolle mina’s en bingokoningin Rebecca. De avond werd afgesloten door het Carnavaleske duo Ut Dunne Ploatje.

Traditiegetrouw werd op zondagochtend de Carnavalsmis georganiseerd. Middels camera’s in de kerk was het mogelijk om de mis live te volgen op de stream. Na de Carnavalsmis was het tijd om het boeren bruidspaar voor 2022 te kiezen. Een viertal sollicitaties voor een vakkundige jury met een uiteindelijke winnaar en dus ook het boeren bruidspaar voor 2022.

De middag werd ingeluid door De Geminteroad met een leuk spel: Schorsbos bleft zittuh spel. Vele opdrachten om Schorsbos toch in beweging te krijgen. Daarna was het tijd voor het Krek wa Anders Bal. Ook voor de gehandicapten in Schijndel was het niet mogelijk om fysiek carnaval te vieren. Diverse artiesten wisten ook voor hen het feestje thuis te bezorgen middels de livestream.

Een optreden van de Dundraaiers mocht ook niet ontbreken. Deze CV vierde zijn 44-jarige jubileum en dit kwamen ze vieren in de studio.

Na een leuke, maar pittige pubquiz onder leiding van Prins Carlo en adjudant Mari was het tijd om de carnaval af te sluiten met een spetterend einde. Diverse DJ’s en artiesten gaven nog een maal gas voor de mensen thuis.

De statistieken van de livestream spreken voorzich. Vele mensen in Schorsbos hebben de weg naar de livestream gevonden en hebben er thuis een mooi feest van kunnen maken, binnen alle regels van de overheid. Een zeer geslaagd initiatief mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van SOS700.

 

Het programma is nog te bekijken via Twitch.tv/schorsbos. Op de site die hiervoor speciaal ontworpen is kun je nog vele foto’s etc bekijken: schorsboscafe.nl