Wie ha dè nou ooit gedacht?

Twee jaor geleeje werd ik gevraogd om boerenbruidegom te zijn en werd ik in de onecht verbonden mè Ellen, m’n skôn bruidje. Toen stond ik al versteld dat ze mèn daarvoor vroege. Ik, die niet zoveel ha mè carnaval. Mistal wàr ik op vakansie mè de carnaval, want dè kwaam goed uit mè de winkel. Toen ze mèn daarvoor vroege, hoefde ik nie lang na te denke en zin meteen: ja, dè wil ik wel!
Toen al zin Carla: ik vèn alles goed, as ge mar nooit Prins wordt! En toen Prins Robert dun Allerjongste deez jaar in menne winkel kwaam, ha ik nog niks nie dur. Mar toen daorna ok Johan binnekwaam, toen begon ut te daoge. En jawel, ze vroege of ik de neie Prins wilde worre. “NEE” was kort mèn antwoord! “Denkt dur nog efkes over”, zinne ze. Mar dè hoefde ik nie, want nee is nee!!

Mar toch begon ut toen te kriebele. Een raod van elfYes die alleen mar uit dames bestaot, dè klinkt wel aonlokkeluk. Nao un weekske bedenktèd belde ik Robert dun Allerjongste mè de mededeling dè ik ut toch zou doen. En toen begon ut: slaopeloze nachte, war ben ik toch aon begonne?? Mar nu kon ik nie mir trug!

Samen met Carla op zoek naor unne twidde Hofdame; dè war nie zo moeiluk, dè kon alleen mar Monique worre. Die zaat al bè de ElfYes, mar die vondt dè nie zo errug, die kon dè wel regele.

Toen op zoek naor unne geschikte Adjudant. Veul name zen er dur ons genoemd en uiteindeluk daochte we dè Tom wel eens unne goeie kon zèn. Gelukkig zin hij bijna meteen zonder echt nao te denke: ja, dè wil ik wel!
Mooi, dè war dus snel geregeld!

En dan unne naom vur mèn as Prins. Agnes kwaam op ut geweldige idee van PRINS JAN DE SKÔNSTE! Ze zin: “Jan is unne skône mins” (dè moete dan mar geleuve as zè dè zegt) en Tom werkt bè de skônste zaok van Nederland. Dus dè war ok zo beklonke!

En nou na heul veul geregel is het dan zover.
Het Hof van Schorsbos is er hillemaol klaor vur.
Saome met de raod van ElfYes, de Geminteraod, het Kabinet, de Hofkapel, de jeugdprins(es),de Raodwachters, alle clubkes, muziekskes, oud prinsen, kortom met iedereen die carnaval viert in Schorsbos, gaon we er un geweldig SKÔN FIST van maoken deez jaor.

HEUL VEUL PLEZIER!!