Even voorstellen

dur Christien van de Ven van Kaathoven

Hallo Schorsbossers en Schorsbosserinnen,

Graag wil ik mij even voorstellen aan Schorsbos, tenminste voor degenen die mij nog niet kennen. Ik ben geboren en getogen in Schijndel in het Achterste Hermalen. Ik ben de dochter van Toon van Kaathoven en Bertha Merkx; Oudste van 9 kinderen, 6 meisjes en 3 jongens. Tot ik ging trouwen heb ik in Schijndel gewoond.

Mijn Prins Peer de 4e heb ik ruim 36 jaar geleden wel in Schijndel leren kennen. Dit was tijdens een groot feest op de Steeg waar nu het Spectrum staat. Nadat we getrouwd waren zijn we in Boxtel gaan wonen, omdat Peter daar een baan had. Na een aantal jaren zijn we naar Zuid-Holland vertrokken en hebben daar ruim 13 jaar gewoond. Toen terug naar Brabant en weer in Boxtel terecht gekomen. Wat schetste mijn verbazing.

Op een zondag in september 2006, vertelde Peter dat er aan hem was gevraagd of hij benaderd mocht worden voor de rol van Prins karnaval in Schijndel!!!!!!!!! In eerste instantie was het wel schrikken. Dit was iets waar wij nooit aan hadden gedacht dat dit ook nog eens op ons pad zou kunnen komen, maar we zijn toch het gesprek aangegaan. En daarna hebben we er zelf ook nog uitgebreid over gepraat, want het is toch wel iets waar je niet iedere dag aan denkt, en voor mij is het ook nog niet in te schatten wat er allemaal te gebeuren staat. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat het wel een grote eer is om dit te mogen doen.

Ik heb er geen moeite mee dat ik met carnaval veel alleen zal zijn, met die wetenschap dat er veel mensen zijn waar ik indien nodig een beroep op mag doen. Verder vind ik het enorm leuk om op deze wijze weer terug te komen in mijn geboorteplaats en mensen te ontmoeten die ik al vele jaren niet meer heb gezien. Hier kijk ik echt naar uit. Ik heb niet het idee dat er veel veranderingen op zullen treden als vrouw van Prins Peer de 4e. Zijn vrouw is wel in staat om zelf wat te regelen indien nodig.

Het is zeer zeker de bedoeling om er een geweldig carnaval van te maken en dat zal niet mogelijk zijn als het niet gedragen wordt in de huiselijke sfeer. Ik en ook peter zullen alles in het werk stellen om het een mooi carnaval te laten zijn. Het zal een drukke periode worden, maar wij hebben er het volste vertrouwen in dat het ook een erg leuke tijd zal zijn en Schijndel mag met carnaval meer met Prins Peer de 4e te doen hebben dan met zijn vrouw. Die zal er voor zorgen dat hij er iedere dag weer op-en-top als Prins zal zijn voor Schorsbos.

Ik wens alle Schorsbossers en Schorsbosserinnen een geweldig carnaval toe

De hartelijke groeten van

Christien van de Ven van Kaathoven