Carnaval in Schorsbos

Dit is het Schorsbosser Kabinet

Tijdens Carnaval staat Schijndel oftewel Schorsbos compleet op zijn kop. En toch zijn er mensen die hun hoofd er wél bij houden en leuke ideeën uitwerken zodat we met zijn allen een geweldig feest kunnen vieren. Om alles in redelijke banen te leiden hebben we een Schorsbosser Kabinet, dat is onderverdeeld in verschillende ministeries. Heb je een vraag voor één van de ministers, stuur dan een mail naar pr@schorsbos.nl.

Ministerie van Algemene Zaken
Iemand moet aan het roer staan. Frank van Doremalen staat je met raad en daad bij op het ministerie van Algemene Zaken.

Secretariaat

Bij Thea van den Berg kun je terecht met algemene vragen en opmerkingen.

Secretariaat

Ook bij Liesje Henkes is zij de penningmeester van het kabinet.

Ministerie van Cultuur
Mari van der Steen zorgt met zijn team voor alle culturele zaken binnen het Schorsbosser carnaval. Veel acitiviteiten vallen daar onder. Denk hierbij aan de Klompenklets, het Krek wa Anders-bal, het 11-11 bal, het Liekusfist, de Hoptoer, de Boerenbruiloft en de eucharistieviering in de kerk. Ook wordt er vanuit dit ministerie ondersteuning gegeven aan gezamenlijke projecten, zoals het concert Carnavalesk.

Ministerie van Protocol
Gijs Dortmans is Minister van Protocol en coördineert de bezoeken van de Raad van Elf. Onder dit ministerie valt de Hoge Raad, de Hofkapel, de Raad van Elf en de Geminteroad. Verder zorgt dit ministerie voor de keuze van de nieuwe prins, de sleuteloverdracht, zijn receptie en zijn aanwezigheid bij diverse evenementen. Ook valt alles wat met de optocht te maken heeft onder dit ministerie.

Ministerie van Promotie
Hoe kom je te weten wat er waar te doen is in Schorsbos? De PR Commissie verzorgt de informatiestroom van en naar de verschillende klubkes en commissies, maar ook naar de pers. Het Schorsbosserblaoike wordt uitgegeven en de Promotie Commissie houdt zich bezig met het geel-groen-wit op straat. Onder de promotie hoort ook de sponsoring van het hele Carnaval. Dit alles gebeurt onder leiding van Harrie van Herpen.

Ministerie van Jeugdzaken
Ook de jeugd wordt in Schorsbos goed vertegenwoordigd. Bij Anne Gloudemans kun je terecht met algemene vragen en opmerkingen.

Ministerie van Begin en End
Iemand zal zich moeten ontfermen over de start en het onvermijdelijke eind van het carnavalsjaar. Rita Evers houdt zich bezig met de onthulling van Hopbeljanus en ook zijn verbranding.