Boerenbruidspaar

1e aanwijzing Boerenbruidspaar
Koffie, kuukske, champagne … maar dat was voor de vorm, het bier kwam al snel op tafel. Op de 11e van de 11e was de verloving van het boerenbruidspaar snel geregeld. Zij houdt namelijk van knopen doorhakken. En …. ze was het het al snel met hem eens; ‘er komme gin keinder mir!’ Zij is overdag een expert in blauwtjes lopen, hij is unne smèrlap. Ze houden allebei van een pilske en slaan er niet gauw over. In derde helft heeft hij nog steeds het hoogste woord. Afscheid nemen is dan niet zijn sterke kant en daar heeft hij dan de volgende dag gruweluk last van. Vorig jaar hebben ze elkaar ontmoet in de optocht, zij kreeg spontaan een opvlieger toen ze zijn mooie benen zag. Allebei hadden ze in het verleden een buitendorps avontuur, maar Schijndel is en blijft hun thuis. Zij is geboren in het jaar waarin Peer Wouters al in de kijker stond. En hij, een echt poëtisch natuurproduct, een paar jaar later.

2e aanwijzing Boerenbruidspaar
Carnaval valt laat dit jaar, dus het geduld van het bruidspaar wordt op de proef gesteld. Maar ik heb ze al samen gezien! Zogenaamd de uitnodigingen voor de bruiloft ‘ontwerpen’. Nou, dat hoeft echt niet zóveel tijd te kosten. Bovendien kunde tegenwoordig mailen en appen, toch?

En ja, ze gaan al over de tong, vooral vanwege grensoverschrijdend gedrag. Hoewel hij uit het juiste hout gesneden is, met carnaval laat hij zijn ’twidde natuur’ zien. Dat gaat dan vaak via het toilet. Zij doet dat echt niet. Hoewel ze niet de braafste van het nest is, onze tweetalige bruid houdt haar kleren wèl aan. Over nest gesproken… zij hî ut nie van unne vrimde; haar ouders trouwden op 11-elf en haar vader was ooit prins in een naburig dorp. Carnaval is een levensstijl, maar dat geldt voor allebei. Voor haar is dat één van de redenen geweest waarom zij het zuidelijke weer verliet. En, uiteindelijk hebben worstenbroodjes het èchte thuisgevoel gebracht. Onze blondine kenmerkt zich door het niet trouw te zijn aan haar achternaam, ze gaat namelijk altijd rechtdoor. Krèk ’n pèrd, niet te houwe! De commissie adviseert deze –bekant cirkelvormige- bruidegom dan ook om die teugels niet los te laten. En dat zal best lastig worden, want zijn huidige vrouw zit ‘m achter z’n vodden. En die is nogal pittig, dus dat wordt spannend als Schorsbos kwékt!  

De bruid en bruidegom passen bij elkaar als onze prins en z’n adjudant. En afkomst kan geen punt zijn, want de taal van carnavalsliefde is toch het Algemeen Beschaaft Skèndels!

Weet je wie het bruidspaar vormen?
Insturen die antwoorden (ellenvanengelen8@gmail.com) … je wint daarmee misschien wel 2 buttons en dus toegang voor het gezellige ontbijt van Jansen&Jansen in de spiegeltent op de Markt. Een bizonder Skèndels bruiloftsfiske!